Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik zelf een gezonde en lekkere pita ?

Pitabroodjes kunt u toch best kopen in de supermarkt .

Als vlees wordt origineel lamsvlees gebruikt dat een aan vertikaal spit gebraden wordt. Dit is voor thuismakers niet mogelijk !!!

Daarom wordt er rauw mals lamsvlees gebruikt of zelfs varkensvlees. Snij dit vlees in fijne reepjes (in veel winkels is dit vlees reeds voorgesneden te koop).

Indien je het zelf wil doen moeten pitakruiden (of een mengsel van kerriepoeder, paprika, lookpoeder en komijnpoeder) gekocht worden. Meng het vlees met de kruiden en olie.

Bak het vlees zeer snel (liefst met kleine beetjes tegelijk) in een zeer hete braadpan in olie.

Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster, snij deze open en vul met :

fijn gesneden sla, komkommer, tomaat, ...gebakken vlees en sausjes naar keuze. ( yoghurt met dille, mayonaise met ketchup, mayonaise met look en yoghurt... )

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :