Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik heb met nieuwjaar diepgevroren kreeft, hoe bereid ik die het best ?

Ik heb met nieuwjaar diepgevroren kreeft, hoe bereid ik die het best en welke saus kan ik hierbij klaar maken

De kreeften die uit de diepvriezer komen zijn meestal vrij droog. Het receptje “Kreeft Thermidor” is een klassieker en lost het probleem van het droog kreeftenvlees op.

Ingrediënten

- 2 gekookte kreeften (diepvries )

- blaadjes veldsla voor versiering

- blaadjes rood witlof voor versiering

- blaadjes witlof voor versiering

- 2 lepels graanmosterd

- 250 gr champignons

- 50 gr. sjalot

- 2 dl room of soya cuisine

- 100 gr gemalen Parmezaanse kaas

- 100 gr. basmati rijst

Bereidingswijze:

· Snij de kreeft overlangs door en breek de scharen.

· Haal het vlees uit de staart en de scharen.

· Maak het pantser zuiver en spoel en dop af met keukenrol.

· Snij het vlees in grove stukken;

· Snij het witloof in bloemgarnituur snijden.

· Versnipper de sjalot en hak 100 g champignons fijn en stoof in braadmargarine, kruid met peper en zout. Schik de champignonbereiding in de pantsers.

· Snijd de overige champignons in kwartjes en laat in room of soya cuisine garen en werk af met mosterd. Voeg het kreeftenvlees toe en werk de saus af met de helft van de kaas. Schik deze kreeftenragout in de pantsers en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas. Kook de basmati rijst koken. Gratineer de kreeften in een hete oven.

Afwerking

Schik de rijst op een bord, versier met het witloof en de veldsla. Leg de gegratineerde kreeft onderaan op het bord. Serveer snel.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :


Je mening is belangrijk! Was deze pagina nuttig?



Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.be.

Like ons op Facebook

Zoek binnen SeniorenNet:

Marleen Boone (madeleine En Madeleine2) (50) uit Oostende

Ik gebruik SeniorenNet eigenlijk te weinig, helaas want het is een unieke site, interessant, je leert er mensen kennen, eigenlijk kun je er bijna voor alles waar je vragen over hebt terecht. De forums zijn goed, meer dan goed feitelijk, ook de chatboxen worden goed beheerd. Er is voor iedereen wat wils, kortom er is nood aan een dergelijke site maar wie had ooit kunnen dromen dat het zo goed zou worden. Ik ben nog maar net 50 plus;-). Ik alvast heb er vrienden gemaakt die ik nu ook elders tegenkom. Pascal Vyncke is een unicum, idd is zijn taal overduidelijk en maakt hij moeilijke materie te verteren. Een dikke proficiat SeniorenNet!

Meer over Marleen Boone (madeleine En Madeleine2) :
  • Ambtenaar
  • 50 jaar
  • Bezoekt ons wekelijks
  • Niet getrouwd
  • Geen kinderen
  • Hobby's: gebrekkig pc, lezen, wandelen, gezellig samenzijn met vrienden en of familie, dromen over een leuke toekomst.

Poll

Gaat u traditioneel nog op 1 november nog naar het kerkhof?