Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een lekkere aardappelgratin?

Hieronder kun je een receptje terugvinden voor “aardappelgratin”:

Ingrediënten:

· 1 kilogram aardappelen (bintjes)

· ¼ l room of Alpro soya Cuisine

· ¼ l volle melk

· geraspte gruyèrekaas

· 2 teentjes knoflook

· peper en zout muskaatnoot

Bereidingswijze:

Snijd de aardappelen in schijfjes in een met braadmargarine ingevette ovenschotel.

Meng de room of alpro soya cuisne en de melk, kruid met peper en zout. Breng dit mengsel aan de kook. Voeg de gehakte knoflook toe. Overgiet de aardappelen met dit mengsel, bestrooi met een beetje gruyèrekaas en dek de schotel af met aluminiumfolie.

Plaats in een voorverwarmde oven gedurende 40 tot 50 min op 200°C.

Verwijder de folie, overstrooi met de rest van de gruyère kaas en plaats nog 5 min onder de grill.

Tip: kook eerst de aardappelen gedurende 5 min, laat even afkoelen en snijd ze dan pas in schijfjes en kruid de aardappelen. Dit verkort het bereidingsproces.

Op onderstaande link kun je meer informatie hierover terugvinden:

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=144

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :