Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik zou graag pistolets willen bakken maar het lukt niet zo goed.

Ik neem 4OOgr.witte bloem,2OOcc water,2Ogr boter, 4Ogr gist,5gr zout.

1O min. kneden,1/2u. rijzen bij 25°, bolletjes van 6Ogr. maken en

een 1/2 uur laten rijzen in de oven bij 4O° onder plastiek folie.

Daarna bakken bij 225° ged. 2O min.

1. Ze zijn nogal vast (rijstijd te kort?)

2. Het volume zou groter mogen zijn met meer gaten in.

3. Ik plaats ook een schaaltje met water in de oven en de laatste

5 min. vernevelen met plantenspuit.

Graag een sugestie om een beter resultaat a.u.b.

Waarschijnlijk vergelijkt u de zelf gebakken “pistolets” met het product dat de bakker aflevert? De bakkers zijn veel beter uitgerust, ze hebben zeer krachtige ovens met stoominjectie, ze beschikking over speciale grondstoffen die je als particuliere niet kunt kopen en ze hebben veel meer kennis van zaken...

Jouw recept lijkt goed, het is een typisch brood recept. Om het luchtiger te maken, zoek of je ergens “broodverbeteraar” kan krijgen? Gebruik dat ipv boter. Dit schijnt bij Aveve te koop te zijn. Laat het deeg langer rijzen. Om die typische gaten te verkrijgen moet het deeg zeer lang rijzen op lage temperatuur, in de koelkast bijvoorbeeld, de ganse nacht...

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :