Waar vandaan: Advies > Culinair

Kan u mij een goed recept aan de hand doen voor broodpudding aub ?

Graag met oa volgende ingrediënten : peperkoek, speculaas, brood natuurlijk, rozijnen ... mogen daar ook noten bij ?

Graag de juiste hoeveelheden en de werkwijze aub.

Een broodpudding en juiste gewichten dat is een contradictie. Broodpudding is een restverwerking en daar wordt ingedaan wat men kwijt wil.

Al wat je hierboven vermeldt is zeer goed en zal je een luxe versie mee bekomen. 

Het wit brood moet eerst in water of melk te week gezet worden en nadien enkele uren uitdruipen in een vergiet. Dit hangt af van het soort brood. Doe dit best de avond voordien.

Meng dan de rozijnen, de speculaas en peperkoek in blokjes onder het brood. De massa verandert vanzelf in een deegachtige substantie. Ook wat suiker, doe dit door eens te proeven of er genoeg in zit. Dit hangt af van de hoeveelheid speculaas en dergelijke. Ipv suiker kan u ook die bruine kandijsiroop gebruiken. De pudding wordt daardoor mooi donker.

Noten zou ik daar niet in doen, die worden week en zullen geen extra smaak meer geven.

De massa in een goed met boter of margarine ingesmeerde schotel of bakvorm gieten en 40 tot 60 minuten laten bakken in een oven van 160 180°C.

De pudding kan bedekt worden na afkoeling met een laagje chocoladeglazuur. Te verkrijgen bij Aveve.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :