Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik heb een everzwijn filet gekregen .Hoe maak ik die best klaar?

Hieronder kun je een paar mogelijkheden terugvinden:

Kleur het vlees eerst in een pan boven op het vuur. Daarna gewoon braden. Een 40-tal minuten bij ongeveer 180°C voor een stuk van 800 gram.

Kook de braadsappen daarna los met een beetje bouillon.

Als saus kunt u peperroomsaus maken. U kunt de peperbolletjes ( gedeeltelijk) weglaten en gebakken champignons in de plaats nemen.

Peperroomsaus

Dergelijke saus wordt gemaakt door de braadsappen van het vlees waarvoor de saus moet dienen los te koken met bruine fond. ( te koop in bokaaltjes in de winkel). Laat goed inkoken en voeg dan room of sojaroom toe tot een lichtbruine saus bekomen wordt. Voeg een scheutje cognac toe en bolletjes groene peper naar smaak. Ook een beetje van het vocht van de peper.

Laat de saus inkoken tot ze voldoende dikte heeft.

Proeven en eventueel cognac of gewoon peper en zout bijvoegen.

Als groente kun je hierbij het volgende serveren: spruitjes, worteltjes, geglaceerde raapjes, kastanjes, gebakken witloof of appelmoes. Ook een appeltje of peertje gevuld met veenbessen is lekker.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :