Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een simpel maar lekker recept om staartvis (zeeduivel)moten klaar te maken aub.

Deze bereiding wordt toegepast op de fijnere vissoorten zoals tong, tarbot, lotte (staartvis), …

Werkwijze : een braadvorm inboteren en bestrooien met zeer fijn gesnipperde sjalotten. De stukken lotte worden hierop gelegd.

De vis wordt nu overgoten met hete gekruide visfumet (bokaaltje of van blokjes, maak ook zelf gemaakt zijn) en witte wijn.

Afdekken met boterpapier. De vis gaar maken in de oven, onder het kookpunt. Als de vis gaar is, het kookvocht afgieten en de vis zelf warm houden in de oven. Het pocheervocht mag gebonden worden met roux, beurre manié (boter gekneed met bloem) of met strooimaïzena.

Maak de saus niet te dik. De saus kan verder afgewerkt worden met room of een mengsel van room en eierdooier.

Indien er een garnituur in de saus verwerkt wordt dan zal dit garnituur samen met de vis gepocheerd worden. Bv de vis bestrooien met sjalotten en uien en verse tomatenblokjes. Ook gestoofde champignons gaan hier goed bij.

Ook lotte met een kreeftensaus is lekker. Die saus kan gekocht worden onder de vorm van kreeftensoep in blik die aangelengd wordt met een beetje witte wijn en room.

Lees hier nog wat meer :

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=183026

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :