Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik parelhoen klaar ?

Hoe maak ik parelhoen klaar ?  mag met veel saus zijn, zodat het niet te droog word.

Een parelhoen wordt gewoon gebraden zoals een kip. Reken een uurtje voor een parelhoen van 1,5 kg. Overgiet het vlees regelmatig met zijn eigen braadsappen, dan zal het niet te droog worden.

Serveer bij de parelhoen een champignonsaus bij. Deze saus past perfect bij parelhoen en voegt een lekkere smaak toe. Hieronder kun je het recept terugvinden voor een “champignonsaus”

Champignonsaus wordt gemaakt door de braadsappen van het vlees los te koken met een bruine fond. (bokaaltjes van in de winkel). Kook goed los en voeg dan room of Alpro soya Cuisin (sojaroom) toe tot je een lichtbruine saus bekomt. Voeg een scheutje cognac toe en gebakken in schijfjes gesneden champignons. Vijftig gram champignons per persoon zal ongeveer voldoende zijn. Laat de saus inkoken tot ze voldoende dikte heeft of bind ze met een beetje sausbinder van maïzena. Proef en voeg eventueel cognac en peper en zout toe.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :