Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid ik conde rijst ?

Hieronder vind je een recept terug voor “Condérijst”

Ingrediënten:

• 100 g suiker

• 1 liter volle melk

• 100 g ronde korrel rijst

• vanillesuiker of vanillestok

• 2 ŕ 3 dooiers

• 1 dl (soja)room

• 1 klein blik abrikozen

Bereidingswijze :

Was de rijst of blancheer zelf. Breng de rijst daarna aan de kook met de melk en de vanille. Laat dit gedurende ongeveer 20 minuten koken zonder deksel. Voeg de suiker toe en kook nog 20 minuten verder. Roer stevig zodat een pap ontstaat.

Als de rijst volledig mals en goed gebonden is, voeg de dooier en (soja)roommengsel toe.

Verdeel de rijst over schaaltjes of coupes.

Versier de rijst met de uitgelekte abrikozen.

Bereid van de resterende en/of gebroken abrikozen een puree door deze te koken en te mixen. Van zodra de saus afgekoeld is, giet deze over de rijst met de abrikozen.

Tip: het is zeer belangrijk om voor deze bereiding een pot met dikke bodem te gebruiken om aanbranden te vermijden.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :