Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid ik een stoofschotel van lamvlees?

Hieronder kun je een recept van “lamsragout” terugvinden

Ingrediënten:

· · 1 kg vlees voor lamsragout ( schouder )

· · 100 g uien

· · 50 g bloem

· · 50 g vetstof, bakken en braden

· · 100 g verse zilveruitjes

· · 100 g kleine worteltjes

· · 100 g raapjes in kleine stukjes

· · 100 g kleine vaste spruitjes

· eventueel andere vaste groenten, volgens het seizoen... boontjes, asperges, champignons,...

Bereidingswijze :

Kleur het vlees in de hete vetstof. En zet dan even apart..

Kleur vervolgens de uien in de hete vetstof en voeg het vlees er vervolgens weer bij.

Bestrooi het geheel met de bloem en meng alles goed.

Zet alles onder water met een bouillonblokje. Voeg een laurierblaadje en wat tijm toe.
Voeg eventueel tomatenpuree en zout toe.

Laat alles ongeveer één uur sudderen. Soms iets langer.

Tip: als de saus te dun is, bind het een beetje bij met wat strooimaïzena.

Bereid ondertussen alle groenten voor: de zilveruitjes, kook de wortelen en de raapjes beetgaar. Indien gewenst kan je ook andere groenten beetgaar koken in gezouten water.

Verwijder het laurierblaadje.

Meng de lamsragout met de groenten en kook nog enkele minuten en serveer met gekookte aardappelen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :