Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik het simpelste en het vlugst pannenkoeken ?

De snelste manier is flensje bakken, hieronder kun je een recept hiervoor terugvinden:

Ingrediënten:

· 250 gram bloem

· 500 gram melk

· 3 eieren

· 1 zakje vanillesuiker

· 1 snuifje zout

· 50 gram olie.

Meng eerst de bloem met de helft van de melk. Gebruik hiervoor een mixer of klopper. Voeg daarna al de rest erbij. Zorg dat er geen klontertjes in komen.

Dit beslag kan onmiddellijk gebakken worden maar het is beter om het een uurtje te laten rusten vooraleer te bakken.

Tip: als je zelfrijzende bloem gebruikt in plaats van gewone bloem bekom je luchtiger flensjes.

Klop eventueel het eiwit op, maar dat is reeds veel werk...

Hieronder kun je ook nog een receptje voor pannenkoeken terugvinden :

Gebruik 400 gram lauwe melk plus een half blokje gist, opgelost in deze melk, geven echte dikke pannenkoeken maar dit beslag moet minstens 45 minuten rijzen op een warme plaats.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :