Hoe maak ik zeepaling(doornhaai-hondshaai)in het zuur?
Hoe maak ik zeepaling(doornhaai-hondshaai)in het zuur??en wat zijn de verhoudingen:azijn, gelatine, water?
Hieronder kun je een recept terugvinden voor “rog in ’t zuur”, dit recept is ook geschikt voor zeepaling of haai.
Ingrediënten:
• rog
• water en azijn
• zout en peper
• kruidenbosje of een blad laurier
• ongeveer 4 bladen gelatine per liter pocheervocht
• groene gehakte kruiden indien gewenst (peterselie, kervel, dragon...)
Bereidingswijze :
• Pocheer de rog gaar (enkele minuten) in azijnwater met zout, peper en een kruidenbosje.
• Laat de rog afkoelen in dit kookvocht, en leg daarna in een platte schaal.
Laat het kookvocht bezinken zodat alle troebele deeltjes naar beneden zinken.
• Week de gelatine in koud water en nadien los op in hete visbouillon.
• Giet over de rog. Strooi er eventueel groene kruiden over.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :