Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik zeepaling(doornhaai-hondshaai)in het zuur?

Hoe maak ik zeepaling(doornhaai-hondshaai)in het zuur??en wat zijn de verhoudingen:azijn, gelatine, water?

Hieronder kun je een recept terugvinden voor “rog in ’t zuur”, dit recept is ook geschikt voor zeepaling of haai.

Ingrediënten:

• rog

• water en azijn

• zout en peper

• kruidenbosje of een blad laurier

• ongeveer 4 bladen gelatine per liter pocheervocht

• groene gehakte kruiden indien gewenst (peterselie, kervel, dragon...)

Bereidingswijze :

• Pocheer de rog gaar (enkele minuten) in azijnwater met zout, peper en een kruidenbosje.

• Laat de rog afkoelen in dit kookvocht, en leg daarna in een platte schaal.

Laat het kookvocht bezinken zodat alle troebele deeltjes naar beneden zinken.

• Week de gelatine in koud water en nadien los op in hete visbouillon.

• Giet over de rog. Strooi er eventueel groene kruiden over.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :