Hoe maak ik suikerwafels ?
Voor suikerwafels heb je parelsuiker nodig. Ze worden ook Luikse wafels genoemd. Op het doosje van de parelsuiker van “Tienen” staat het recept:
Ingrediënten:
750 gram patisseriebloem
270 gram lauwe melk
70 gram verse gist
3 eieren en 2 eierdooiers
Een snufje zout
½ zakje vanillesuiker
400 gram zachte boter of margarine
500 gram parelsuiker
Bereidingswijze:
Bereid het deeg met alle ingrediënten behalve de boter/margarine en de parelsuiker. Laat dertig minuten rusten. Werk al knedend de zachte boter in het deeg en eindig met de parelsuiker.
Verdeel het deeg in porties van 100 gram en begin te bakken na een rusttijd van 15 minuten.
Het wafelijzer voorverwarmen. Baktijd: 3 minuten.
Tip: het wafelijzer moet niet ingevet worden.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :