Waar vandaan: Advies > Culinair

Hartvormige wafels.

Mijn overleden ma heeft van iemand een vijf hartvormige wafelijzer gekregen maar ik vind het recept niet terug om er mee te bakken het is wel een electrisch ijzer.

Met zo’n wafelijzer raden wij aan om dunne zachte wafels te bakken.

Hieronder kun je een recept terugvinden voor zo’n wafel.

Ingrediënten

· 2 eieren

· 125 g bloem

· 25 g fijne kristalsuiker

· 1 mespunt zout

· 10 g bakpoeder ( 1/2 zakje)

· 50 g gesmolten margarine

· 20 cl melk

Bereidingswijze

Meng de bloem, de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom.

Voeg de eierdooiers, de gesmolten margarine en daarna ook de melk toe.

Laat 2 uur rusten in de koelkast .

Scheid het eiwit van de eierdooiers en klop het stijf.

Roer er voorzichtig het stijfgeklopte eiwit onder.

Warm het wafelijzer op.

Doe één pollepel deeg in het ijzer en laat bakken tot de wafel goudbruin ziet.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :