Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe kan ik best een half geitje klaarmaken?

Hoe kan ik best een 1/2 geitje klaarmaken?

Ik dacht aan braden of grillen; maar zou een marinade op voorhand met witte wijn ook lekker zijn. Ik hou van gekruid vlees

Geitenvlees moet stevig gekruid worden anders heeft het geen smaak.

Ik zou het niet braden of grillen want het geitenvlees, dat reeds droog is van zichzelf, droogt dan nog verder uit. Best is om een bereiding te maken in een saus. Dan heeft marineren niet veel zin.

Met speciale kruiden moet ook opgelet worden want de delicate maar flauwe smaak van de geit wordt snel overheerst door te sterke kruiding. Bijvoorbeeld kruiden zoals curry zijn uit den boze. Verse tijm en een blaadje laurier, wat Provençaalse kruiden... is wel aan te raden.

Elke bereiding voor konijn past ook voor jonge geit.

Bijvoorbeeld met spekjes, witte wijn, veel sjalot en knoflook... Champignons of andere vaste groenten zoals, worteltjes, raapjes, artisjokbodems, in de saus meestoven..

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :