Waar vandaan: Advies > Culinair

Zoete witte mayonaise.

Tijdens mijn militaire dienst in Soest, Duistland gingen we daar regelmatig friet eten. Ik moet u waarschijnlijk niet zeggen waarom! Wij hadden daar een soort taverne waar ze lekker friet, en Stella, hadden.

Bij die friet was er natuurlijk mayonaise. En daar gaat het hem nu om.

Die mayonaise was niet geelachtig van kleur maar wit en had een zoete smaak. Ik vond die zeer lekker. Nu zou ik die ook eens willen maken. Dus mijn vraag is hoe doe ik dat of hoe begin ik er best aan?

Ik vrees toch dat ik je hier zal moeten teleurstellen. Wat jullie daar gegeten hebben is een commercieel gemaakte mayonaise geweest.

Compleet hetzelfde namaken is thuis onmogelijk omdat de productiemethode alleen mogelijk is met speciale apparatuur. De witte kleur wijst ook op industriële mayonaise.

Dergelijke zoete mayonaise is echt typisch Hollands. Naar het schijnt zou alle Hollandse mayonaise ongeveer deze smaak hebben. Er is een bekend merk in België te koop: calvé.

Indien je toch zelf een poging wil ondernemen, probeer dan om mayonaise te maken met behulp van een staafmixer en voeg wat suiker toe. De hoeveelheid nodige suiker ken ik niet. Verder kan ik geen raad geven.

Het maken van mayonaise met een staafmixer vind je bijvoorbeeld hier :

http://www.seniorennet.be/Pages/Advies/advies3.php?ID=258

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :