Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik vis gyros ?

Ingrediënten:

Gebruik vis met vast vlees zoals: staartvis (lotte), zeewolf, tong, griet...Dit zijn allemaal dure vissoorten. Met ander vissoorten lukt het ook maar dan moet u wel zeer voorzichtig te werk gaan bij de bereiding. Bv: buikjes van kabeljauw, zalm, zeepaling, knorhaan, scampi ...

Hoe marineren?

Door de meeste vishandelaars wordt een commerciële marinade gebruikt. Indien u dit zelf wenst te marineren, gaat u best als volgt te werk:

Meng de stukjes vis met diverse fijngesneden groenten zoals rode en groene paprika’s, rode ui, witte ui, jonge wortel, witte selder, enz.

Kruid met komijn, paprika, een beetje kerrie, gemberpoeder of verse fijngehakte gember.Voeg er eventueel een fijngesnipperd spaans pepertje bij.

Neem voor een halve kilogram vis van elke specerij één koffielepel.

Giet hierover minstens één deciliter arachideolie en het sap van een halve citroen. Laat de vis minstens enkele uren marineren in de koelkast.

Tip: voeg nog geen zout toe!

Bereiding:

Gebruik een wok of een braadpan met anti aankleefbodem.

Verhit de pan/wok tot ze zeer warm is en leg de vis in kleine hoeveelheden tegelijk in de pan/wok.Roer snel zodat de vis niet beschadigd wordt.Voeg een stevige scheut witte wijn toe (of gewoon water) en een blokje visbouillon of kippenbouillon.Kleur met een koffielepeltje tomatenpuree.

Bind de bekomen saus met een beetje maïzena. Kook hoogstens nog één minuut door. Serveer met gekookte rijst.

Tip: wok/bak de groenten tot ze voldoende gaar zijn en leg nadien de stukken vis er bij.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :