Waar vandaan: Advies > Culinair

Kan u een tip geven voor het klaar maken van eendenbouten ?

Wrijf de eendenbouten in met grof zout en laat ze zo ongeveer 12 uur staan in de koelkast.

Was het zout er af.

Bak de eendenboutjes nu zonder vetstof stilaan rondom bruin. Het eigen vet zal begineen smelten. Zet de bouten nu op een zeer klein vuurtje en giet er een scheut water bij. Als het water verdampt is en het vet weet begint te borrelen, weer een scheutje water toevoegen. Dit kan tot twee uur duren afhankelijk van de kwaliteit van de eendenbouten.

Leg deksel op de pan of pot om het snelle verdampen tegen te gaan. Op het einde van de bereiding laat men alle vocht verdampen tot de het vel van de eendenbouten mooi krokant bakt.

Het vet dat uit de bouten gesmolten is kan nadien nog gebruikt worden om bijvoorbeeld aardappelen in te bakken of voor soepen.

Er komt geen saus vrij maar met een sappige groente er bij vormt dit een zeer lekker gerecht.

Lees hier nog meer over eendenboutjes :

http://blog.seniorennet.be/keukenweetjes/archief.php?ID=187


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :