Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag een recept om nieuwe aardappeltjes in de oven klaar te maken.

Graag een recept om nieuwe aardappeltjes in de oven klaar te maken. (voor acht personen)

Borstel kleine aardappeltjes van gelijke grootte af (let op: niet schillen). Blancheer de aardappelen (dwz aan de kook brengen en één minuutje koken) en giet daarna het kookwater weg.

Laat de aardappelen afkoelen. Maak de aardappeltjes gaar in de oven van 180°C gedurende 20 minuten in half olie en half boter. Prik met een satépen om te weten of ze gaar zijn. Schud enkele keren om tijdens het braden.

Tip : je kan hier enkele rosmarijnblaadjes aan toevoegen en zeker als de aardappelen gaar zijn deze bestrooien met veel gehakte peterselie of een mengsel van diverse groene kruiden.

Hoeveel aardappelen je nodig hebt hangt er af waarvoor ze uiteindelijk moeten dienen.

Neem twee kilo dan heb je ruim voldoende.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :