Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik spaghetti saus ?

Er bestaan zeer veel recepten om een  saus voor spaghetti te maken. Dit is er één van.

Bolognaisesaus :

voor 4 à 6 personen :

300 gr gemengd gehakt runs/varken

300 gr tomatencoulis of passata verkrijgbaar in brikverpakking.

1 kleine wortel

½ ajuin

2 teentjes knoflook, gehakt

1 stengel selder

3 eetlepels olijfolie.

peper en zout

Bereiding

* Laat wat olie verhitten in een grote pot op een zacht vuur.

* Doe er de fijngehakte groenten en look bij en laat deze, al roerend, enkele minuten

bakken.

* Voeg er dan het gehakt aan toe en laat dit een tiental minuten op een gemiddeld vuur

bakken. Blijf roeren.

* Tenslotte giet je de tomatencoulis erbij.

* Kruid met peper en zout.

* Laat de saus nog 15 à 20 minuten sudderen op een zacht vuur en roer er regelmatig in.

Des te langer de saus kookt des te lekkerder ze wordt. Voeg af en toe een beetje water bij.

Presentatie :

* Serveer pasta in een diep bord en overgiet deze met enkele lepels saus.

Geef er geraspte Parmezaanse kaas apart bij.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :