Waar vandaan: Advies > Culinair

Taart maken

Graag had ik voor onze kleindochter een biscuittaart gemaakt voor het doopfeest.

Maar een zoals je bij de bakker kan bestellen in het vierkant of rechthoek om daarna met slagroom te versieren. Ik bak zelf wel biscuit taarten maar dan in ronde vormen en met creme au beurre maar nu zou ik eens iets anders willen doen. Hoe moet ik de slagroom bereiden dat die goed stijf blijf en dan zou ik met chocolade haar naam willen op de taart schrijven en ook met stukjes fruit er tussen en op de taart welk fruit past er het best bij, vers of uit blik fruit.

Rechthoekige of vierkante taarten worden gemaakt door het biscuitdeeg te bakken in een vierkante of rechthoekige vorm. De bakkers maken dat door verscheidene laagjes biscuit op mekaar te leggen en daarna de randen bij te snijden.

Hieronder enkele tips om slagroom te bereiden:

Gebruik zo vers mogelijke room met 40% vetstof. Klop de room ook zo koud mogelijk.

Er bestaan producten in de handel die er voor zorgen dat de slagroom niet in mekaar zakt, nl. chantillyfix (deze vind je terug in de afdeling bakkerijhulp in je supermarkt).

Voor het fruit raden we aan om vers fruit gebruiken maar hou er rekening mee dat dit niet lang “vers” blijft…Dus met blikfruit heb je meer tijd om te werken.

Enkele veel gebruikte ingrediënten om te versieren zijn: ananas, aardbei, druiven, banaan, aalbessen .

Het schrijven met chocolade op een taart is een kunst waar de doorsnee bakker speciale cursussen voor volgt. Na drie maanden training lukt het hem dan soms…

Er bestaan voorgevormde letters in chocolade, we raden je aan om deze te gebruiken.


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :