Waar vandaan: Advies > Culinair

Graag had ik een recept gekregen om een zalmmoussse te maken zonder gelatine.

Hieronder kun je een recept terugvinden voor zalmmousse. De hoeveelheden gerookte of gekookte zalm mag naargelang eigen smaak, aangepast worden.

De gelatine kan vervangen worden door agar agar.

Dat wordt verkocht in zakjes van 2 gram en één zakje is voldoende om een kwart liter vocht ( visgelei ) te binden. Best op voorhand eens uittesten, er kan hiervoor moeilijk een exacte hoeveelheid opgegeven worden.

Mousse van gerookte zalm

Ingrediënten :

• 200 g gekookte zalm zonder graat

• 100 g gerookte zalm ( resten )

• 50 g visgelei

• 1,5 dl (soja)room

• peper en zout

• cayennepeper

Bereidingswijze :

• Verwijder de vellen en graten van de zalm en mix hem zeer fijn. Eerst de gerookte zalm. Voeg de gesmolten, doch koude visgelei toe.

• Spatel er de opgeklopte (soja)room door en kruid naar smaak

• Laat opstijven in de koelkast.

• De mousse kan nadien gespoten worden of tot quennelles gevormd worden.

Enkele tips:

• serveer met sla en toast.

• Visgelei : is visfumet met 30 gram gelatine per liter fumet.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :