Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik gemarmerde eieren ?

Indien u bedoelt dat de eieren zelf, niet de schalen, gemarmerd moeten zijn moet je de volgende bereiding volgen.

Laat droge uienschillen (rode of bruine) een twintigtal minuten trekken in heet water. Laat ze afkoelen en leg de eieren er bij. Kook deze gedurende 10 minuten.

Laat deze eieren nu een beetje afkoelen. Rol deze eieren op een hard werkvlak tot de schalen barsten zonder dat ze volledig breken.

Kook de eieren opnieuw een twintig minuten in de donkere vloeistof.

Laat de eieren volledig afkoelen in de vloeistof. Pel de eieren nadien en het oppervlak zal er nu gemarmerd uit zien.

Opmerking : deze manier van eieren klaarmaken is afkomstig uit China. Deze eieren zijn zeer moeilijk verteerbaar door de lange kooktijd.

Smakelijk!


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :