Hoe bak ik een lekker volkorenbrood?
Het bereiden van een volkorenbrood neemt ongeveer 3 uur tijd in beslag.
Ingrediënten :
- 400 g volkorenmeel
- 100 g witte tarwebloem
- 30 g gist
- 50 g zachte boter of braadmargarine
- 1 el zout
- 3,2 dl lauw water
Bereiding:
- Giet het lauwe water in een grote kom. Meng de gist eronder. Doe beetje bij beetje de bloem erbij. Voeg de boter of braadmargarine en het zout toe.
- Meng en kneed 10 min tot u een deeg bekomt dat niet meer kleeft aan uw handen.
- Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak en blijf 5 min kneden totdat het deeg zacht en soepel is.
- Leg het deeg terug in de kom en laat 1 uur staan.
- Vet de vorm of vormen in met olie. Maak het deeg langwerpig zodat het in de vorm past en laat 1 uur rijzen.
- Verwarm de oven voor op 230°C.
- Bestuif de bovenkant van het deeg, vlak voordat u het brood gaat bakken, met bloem en kerf het deeg een paar keer in met een scherp mes.
- Bak het brood 30-35 min, haal het uit de vorm en laat het op een rooster afkoelen.
Meer vragen & advies >> Archief.
Vitelma :