Waar vandaan: Advies > Culinair

Is "rosé" een nieuwe bakwijze of zo ?

Aan de "kookspecialist": ivm een eerder beantwoorde vraag op deze pagina http://www.seniorennet.be/Pages/Advies/advies3.php?ID=77

Is "rosé" een nieuwe bakwijze ofzo? zowel op restaurant als in de koksschool zijn er slechts 4 bakwijzen, rosé is daar geen van. Voor een duidelijke uitleg (en niet: je moet ervaring hebben) kun je misschien hier eens kijken:

http://www.kookplaza.be/recept2.php?id=158

De term rosé wordt zeer veel gebruikt in restauranttermen. Er is niets fouts mee. Het betekent gewoon niet helemaal doorbakken. Het komt in feite overeen met “à point”. Koks bedoelen er mee dat een stukje vlees, zoals lamsvlees net niet doorbraden is…!

Zo staat het op kookplaza :

1. A point:
Het vlees is goed doorbakken en ziet er licht ROZE tot bruin uit.

Ook “medium” wordt wel eens gebruikt maar dat is minder duidelijk. Dat kan zowel “saignant” als “à point” betekenen.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :