Waar vandaan: Advies > Culinair

Wij eten graag fondue,maar telkens ruikt het hele huis naar de fondue olie..;

Wij eten graag fondue,maar telkens ruikt het hele huis naar de fondue olie,nu heeft men ons gezegt dat er reukloze fondue olie bestaat,kent u die,en van welk merk is die a.u.b.

De olie in de fonduepan is van cruciaal belang. Er moet absoluut olie gebruikt worden die hoge temperaturen verdraagt. Traditioneel wordt er druivenpitolie gebruikt maar er bestaan ook speciale oliën voor fondue zoals de Vandemoortele Speciale olie voor Fondue & Grill.
Deze olie bestaat uit een verfijnde mengeling van hoogwaardige plantaardige oliën met een heerlijk boeket van tijm, laurier en rozemarijn. Daarbovenop heeft deze

olie de eigenschapdat ze niet spat en geen rook achterlaat. De olie die overblijft na het fonduen moet onverbiddelijk weggegooid worden en kan echt niet bewaard worden voor een volgende beurt, zelfs niet als die ’s anderdaags is...!

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :