Waar vandaan: Advies > Culinair

Cake bakken

Ik heb onlangs een recept gekregen van cake en heb dit uit geprobeerd, hij was heel goed gelukt maar zo droog. Wat kan ik nu wijzigen aan het recept dat hij toch sappiger is?

200gr zelfrijzend bakmeel

100gr maizena

200gr boter

4 grote eieren

100gr suiker

op 180° bakken 1.00 uur in het midden van de oven.

Ik had graag uw mening over dit recept. alvast bedankt u heeft mij altijd al goede raad gegeven.

300 gram boter gebruiken ipv 200

6 eieren ipv 4 en de (volledige) eieren eerst goed opkloppen tot ze schuimen.

Liefst ook meer suiker, minstens 200 gram. Beter nog 300 gram.

De baktijd controleer je niet op de klok maar door er in te prikken met een breinaald of satéstokje… De baktijd hangt af van de hoogte van de bakvorm.

Als de naald droog uit het midden van de cake komt is hij gaar. Langer bakken droogt de cake uit.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :