Waar vandaan: Advies > Culinair

Kunt u mij een recept geven van stevige Belgische wafels aub?

Waarschijnlijk bedoel je Brusselse wafels ?

Ingrediënten Brusselse Wafels

* 500 g bloem

* 25 g verse gist

* 300 g boter of margarine

* 1/2 l melk

* 1/4 l water spuitwater of iets meer

* 4 eieren

* 1 pakje vanillesuiker

* 5 g zout

Bereiding beslag

Zeef de bloem in een kom en strooi de suiker erover. Verwarm het water op tot ze lauw is en los de gist er in op. Verwarm de melk voeg deze zonder te mengen toe aan de bloem, vervolgens het water. Zet de boter of margarine op een zacht vuur zodat ze langzaam kan smelten zonder te bruinen. Begin nu pas te mengen. Splits de eieren en voeg het eigeel toe aan het deeg alsook de vloeibare boter. Klop het eiwit op en voeg toe. Meng goed en voeg als laatste het zout toe en meng nog even door.

Laat het deeg op een warme maar tochtvrije plaats gedurende een half uurtje rijzen, het deeg zal in volume nagenoeg verdubbelen.

Bakken in een wafelijzer met zo groot mogelijke gaten.

Wafelijzers met fijne gaten zullen nooit extra krokante wafels opleveren.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :