Waar vandaan: Advies > Culinair

Ik ben op zoek naar een recept om lekkere kaassaus te maken !

Ik ben op zoek naar een recept om lekkere kaassaus te maken !
Die ik kan gebruiken voor macaroni met kaas en hesp, of rolletjes hesp met witloof,...
Ik maak die altijd met als basis een melksaus en voeg er dan geraspte kaas bij. Heb al veel soorten kaas gebruikt ( gruyere, emmental, ... maar krijg niet echt de felle kaassmaak die ik wil.

Kunnen jullie me misschien de juiste kaassoort en de hoeveelheden geven aub.

De kaas die de meeste smaak geeft is Parmezaanse kaas. Neem wel parmezaan die je zelf raspt. Vooraf geraspte Parmezaanse kaas is dikwijls droog een smelt niet goed in een saus. ( Ook grana kaas is bruikbaar)

De kaas met de tweede beste smaak is gruyère. Dikwijls gebruikt men een mengsel van beide kaassoorten.

De hoeveelheid die moet je zelf aanpassen naar eigen smaak. Meestal wordt er 50 tot 100 gram kaas gebruikt in een saus gemaakt met een halve liter melk.

Laat de kaas nooit koken in de saus, gewoon roeren tot de kaas gesmolten is in de hete saus en deze dan zo gebruiken of verder verwerken.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :