Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik een kalkoenfilet gebraad klaar in de oven ?

Hoe maak ik een kalkoenfilet gebraad klaar in de oven ongeveer 1kg en welke saus erbij?

Deze vraag werd ons reeds ingestuurd. U vindt het recept hieronder.

Hoe bereid ik een kalkoengebraad ?

Het kalkoengebraad kruiden met peper en zout. In een kleine braadpan laten kleuren boven op het vuur. Indien het een gerold gebraad is waar reeds een reepje vet rondzit kan dit bakken gebeuren zonder vetstof, anders een beetje margarine gebruiken. Bak tegelijk een in vieren gesneden ui en een stuk wortel in schijven gesneden mee, samen met het vlees. Leg er ook een blaadje laurier bij.

Stop het vlees nu in een oven van ongeveer 180°C. Laat het vlees naargelang de dikte gedurende 40 tot 45 minuten braden. Het gebraad af en toe omdraaien en overgieten met de uitgelopen jus.

Haal het vlees uit de braadslede en hou het warm in de uitgedoofde oven.

Laat de ui en de wortel in de braadpan eventueel nog wat meer kleur krijgen boven op het vuur en blus dan met een beetje water.

Laat koken gedurende een tiental minuten, voeg water bij als alles dreigt droog te koken.

Zeef de jus. Roer een koffielepel maïzena los in wat water. Bind hiermee de saus tot de gewenste dikte. Zeef de saus.

Indien er nog sap uit het vlees gelopen is tijdens de rustperiode, voeg dit sap dan nu bij de saus.

De saus mag afgewerkt worden met wat room....

Lees hier ook :

http://www.seniorennet.be/Pages/Advies/advies3.php?ID=340

http://www.seniorennet.be/Pages/Advies/advies3.php?ID=376

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :