Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe bereid ik het best lamsbout met been?

Laat de lamsbout door de slager opkuisen.

Prik er met een fijn mesje enkele gaatjes in en steek daar halve lookteentjes in.

Bak de bout in een kleine braadslede boven op het vuur tot hij langs alle kanten wat kleur gekregen heeft.

Leg een grof gesneden ui en wortel, bij het vlees en braad het vlees in de oven voor ongeveer 45 minuten tot één uur. 180°C is goed. Dat heeft niet zoveel belang. Het vlees wordt zowel rood als rosé gegeten, aan jou de keuze. Na een half uurtje stop je er ook nog een takje tijm, een blaadje laurier en een takje rozemarijn bij.

Laat de bout nu in de uitgedoofde oven rusten. Dit mag tot 20 minuten duren.

Ondertussen kook je de sappen in braadslede los met water en bruine fond ( potje)

Laat deze braadjus een tiental minuten koken. Giet door een zeef en bind met een beetje aardappelzetmeel.

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :