Waar vandaan: Advies > Culinair

Vol au vent

VOL AU VENT, een eenvoudig gerecht maar hoe maak je er een onvergetelijk gerecht van?

Daar een onvergetelijk gerecht van maken zal moeilijk zijn vrees ik.

Koninginnepasteitje

Benodigdheden :

• 250 g gekookt kippenvlees

• 100 g gestoofde champignons

• 80 g roux

• 4 dl gevogeltefond

• liaison, met één dooier en een scheut room

• peper en zout

• 4 bladerdeegpasteitjes

• enkele druppels citroensap

Bereiding :

• Maak de roux door 40 g boter en 40 g bloem te mengen en te laten drogen op het vuur. Voeg de kippenfond en het champignonkookvocht toe. Bereid de saus zonder klonters.

• Snijd het kippenvlees in stukjes en voeg dit samen met de champignons bij de saus. Breng op smaak met peper, zout en enkele drupjes citroen.

Er mogen ook kleine gehaktballetjes of kleine stukjes gare kalfszwezerik toegevoegd worden.

• Breng het geheel aan de kook en voeg dan de liaison (room +eierdooier) toe.

Niet meer koken.

• Verwarm de “vidé’s” voldoende lang op. Schep vervolgens de ragout in de verwarmde bakjes.

• Bedek het geheel met een lepeltje Hollandse saus en plaats het bovenste van de vidé op het geheel om af te werken.

Lees hier misschien: http://blog.seniorennet.be/keukenverhalen/archief.php?ID=54

Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :