Waar vandaan: Advies > Culinair

Hoe maak ik jagersaus?

Er bestaan verschillende varianten van deze saus maar meestal wordt ze als volgt gemaakt.

Zorg voor de gewenste hoeveelheid bruine basissaus. Je kan deze basissaus aankopen in de handel. Breng deze saus aan de kook volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg een klein beetje tomatenpuree toe. Let op: de saus mag niet rood kleuren!

Snij de uien of sjalotten in fijne reepjes, en de champignons en rode paprika in plakjes.

Stoof deze groenten eerst aan in een beetje vetstof. Blus nadien met een scheut witte wijn en laat de wijn uitkoken Voeg deze groenten nu bij uw basissaus en laat een tiental minuten koken. Werk af met gehakte peterselie en/of dragon.

Je kan eventueel ook enkele reepjes spek en/of blokjes tomaat toevoegen.

De saus moet goed dik zijn door de groenten. Het is de bedoeling dat de garnituren fungeren als groente bij het gerecht waarbij de saus geserveerd wordt (meestal vlees of kip).


Meer vragen & advies >> Archief.



Vitelma :