Waar vandaan: Culinair > Recepten > Groentenbouillon

Receptendatabank

Groentenbouillon culinair

Cholesterolarm
Caloriearm
Keuken: Belgisch Afdrukken

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • laurierblaadjes
  • 1 stuk(s) ui
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 1 stuk(s) kleine courgette
  • 1 stuk(s) prei
  • 1 tak(je) verse tijm
  • 2 stuk(s) grote tomaten
  • 2 stuk(s) wortelen
  • 4 tak(je) selderij
  • 5 stuk(s) peperbollen

Bereiding

Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes.

Zet ze op het vuur in het koude water samen met de tijm, de laurierblaadjes en de peperbollen.

Breng het geheel aan de kook en laat gedurende één uur op een zacht vuurtje pruttelen.

Laat afkoelen en giet door een zeef.

Extra / Tip

TIP

Deze groentebouillon is helder en ongezouten.

Hij kan als basis dienen voor heel wat recepten. U

kunt een grote hoeveelheid maken en deze dan in

porties invriezen.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 4184 keer gezien | 19 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=18