Receptendatabank
Gerookte haringsalade
15 min. | Cholesterolarm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 stuk(s) grote appels (Jonagold, Granny Smith)
- 1 stuk(s) Gerookte haring
- 3 eetlepel(s) azijn
- 4 stuk(s) Augurken
- 5 eetlepel(s) Vitelma Slaolie
- 100 gram komkommer
- 100 gram vastkokende aardappelen
- 100 gram Gekookte rode biet
Bereiding
De filets van haringen die je zelf fileert geven het beste resultaat.
Ook met gerookte haringfilets lukt het wel, zelfs met haringfilets op azijn.
Verwijder eerst zorgvuldig alle graatjes.
Snijd haring, appel, gekookte aardappel, komkommer, rode biet en augurkjes in gelijkmatige dobbelsteentjes.
Meng alles met de olie en azijn. Kruid eventueel met peper en zout.
Laat minstens enkele uren trekken in de koelkast, liever nog een ganse nacht.
Serveer met een versiering naar eigen keuze.
Extra / Tip
Ook goed geschikt als voorgerechtje of als onderdeel van een buffet.Waardering
Reacties (2)
| 50393 keer gezien | 23 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=275