Receptendatabank
Preiburger met tzatziki
10 min. | Vegetarisch | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- witte peper
- 1/2 komkommer
- een halve liter Alpro Soya Yofu Bio Nature
- 1 eetlepel(s) grof gehakte verse muntblaadjes
- 1 mespunt zeezout
- 4 teentje(s) knoflook
Voedingswaarde
Bereiding
Doe de Yofu, olijfolie en de cuisine in een kom en roer goed tot een gladde massa.
Schil de komkommer en verwijder het zaad, hak of snijd de komkommer fijn.
Voeg de overige ingrediënten voor de tzatziki toe en roer alles goed om.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Laat wat Bakken en Smeren smelten in een koekenpan en bak hierin de groenteburgers in 2 tot 3 minuten per kant bruin.
Extra / Tip
Serveer de saus heel fris.
De oregano heeft een uitgesproken smaak, vervang eventueel door gehakte peterselie.
Voor een extra krokant korstje: bestrijk de burgers met Bakken en Smeren en bak ze in een voorverwarmde oven op 180° C gedurende 8-10 minuten.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Voor meer recepten: surf naar : http://www.provamel.com | 39553 keer gezien | 3 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=276