Waar vandaan: Culinair > Recepten > Aardappelrozet met tartaar van tonijn en kervel

Receptendatabank

Aardappelrozet met tartaar van tonijn en kervel culinair

30 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Aardappelrozet met tartaar van tonijn en kervel

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • peper
  • 2 eetlepel(s) Balsamicoazijn
  • 2 eetlepel(s) geurige olijfolie
  • 2 eetlepel(s) versgehakte kervel
  • 2 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
  • 2 stuk(s) vastkokende aardappelen
  • 250 gram verse tonijn

Voedingswaarde


Bereiding

• Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne schijfjes.

• Smeer een stuk aluminiumfolie of bakpapier in met olie en schik de plakjes in de vorm van een rozet. Herhaal dit tot je 8 rozetten hebt.

• Penseel ze voorzichtig in met olie en plaats ze 3 tot 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C tot ze goudgeel en krokant zijn.

• Laat ze goed afkoelen op de aluminiumfolie.

• Hak ondertussen de tonijn grof en voeg de balsamicoazijn, de geurige olijfolie en de kervel toe. Breng verder op smaak met peper en zet koel weg.

• Schik de tartaar op gekoelde borden en versier met de rozetten.

• Dien onmiddellijk op.

Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (1)

Hum lekker
Ik heb het gemaakt en waarlijk het is lekker
Lilyliput , ingegeven op 02 juni 2010, 16:16

Bron recept: Copyright : Standaard uitgeverij Receptuur en fotografie : Véronique en Michel De Meyer. | 20732 keer gezien | 3 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=299