Receptendatabank
Aardappelrozet met tartaar van tonijn en kervel
30 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper
- 2 eetlepel(s) Balsamicoazijn
- 2 eetlepel(s) geurige olijfolie
- 2 eetlepel(s) versgehakte kervel
- 2 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
- 2 stuk(s) vastkokende aardappelen
- 250 gram verse tonijn
Voedingswaarde
Bereiding
• Schil de aardappelen en snijd ze in zeer dunne schijfjes.
• Smeer een stuk aluminiumfolie of bakpapier in met olie en schik de plakjes in de vorm van een rozet. Herhaal dit tot je 8 rozetten hebt.
• Penseel ze voorzichtig in met olie en plaats ze 3 tot 5 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C tot ze goudgeel en krokant zijn.
• Laat ze goed afkoelen op de aluminiumfolie.
• Hak ondertussen de tonijn grof en voeg de balsamicoazijn, de geurige olijfolie en de kervel toe. Breng verder op smaak met peper en zet koel weg.
• Schik de tartaar op gekoelde borden en versier met de rozetten.
• Dien onmiddellijk op.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (1)
Bron recept: Copyright : Standaard uitgeverij Receptuur en fotografie : Véronique en Michel De Meyer. | 20732 keer gezien | 3 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=299