Receptendatabank
Bladerdeeggebakje met kalfszwezeriken
60 min. | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper en zout
- citroensap
- 1 stuk(s) ui
- 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 3 eetlepel(s) gehakte peterselie
- 4 deciliter groentebouillon
- 4 stuk(s) bladerdeegbakjes
- 50 gram Vitelma Finesse
- 50 gram bloem
- 100 gram champignons in schijfjes
- 400 gram kalfszwezeriken
- 500 gram witte asperges
- 500 gram groene asperges
Voedingswaarde
Bereiding
• Kook de kalfszwezeriken gedurende 15 minuten in gezouten water en laat ze dan tot op kamertemperatuur afkoelen.
• Schil ondertussen de witte asperges zorgvuldig en kook ze samen met de groene net niet beetgaar. Snijd de asperges in stukjes.
• Verwijder de vliesjes van de zwezeriken en snijd het vlees in beetklare blokjes.
• Roer de bloem en 50 g Vitelma Finesse tot een roux, voeg beetje bij beetje de bouillon toe en laat het geheel op een zacht vuur indikken tot een gladde saus. Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
• Pel en snipper de ui fijn.
• Verhit de rest van de Vitelma Finesse en bak hierin de champignons met de ui. Breng op smaak met citroensap en peper.
• Voeg de champignons, het vlees en de aspergestukjes bij de saus en laat alles op een zacht vuur opwarmen. Roer regelmatig om te vermijden dat het geheel gaat aanbakken.
• Warm de bladerdeegbakjes op in een voorverwarmde oven van 140 °C.
• Schik de bakjes op borden of een schotel, lepel er de vulling in en dien op.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (3)
Bron recept: Cpoyright Standaard Uitgeverij receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer. | 15861 keer gezien | 12 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=305