Waar vandaan: Culinair > Recepten > Asperges carbonara

Receptendatabank

Asperges carbonara culinair

40 min. Keuken: Belgisch Afdrukken
Asperges carbonara

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • peper
  • nootmuskaat
  • 1 deciliter Alpro soya Cuisine
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 3 stuk(s) eieren
  • 100 gram gerookte spekblokjes
  • 150 gram pasta
  • 500 gram asperges

Voedingswaarde


Bereiding

• Schil de asperges zorgvuldig en kook of stoom ze beetgaar.

• Kook ondertussen ook de pasta beetgaar.

• Bak de spekjes in een pan met een antiaanbaklaag en giet het vet weg. Haal de pan van het vuur en roer er de sojaroom bij.

• Klop de eieren in een ruime schaal los en breng ze op smaak met peper en nootmuskaat.

• Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken.

• Doe de pasta en de spekjes in de schaal met de eieren en roer alles om. Giet er de geurige olijfolie bij en breng op smaak met peper.

• Schik de asperges op voorverwarmde borden en leg op het uiteinde van de asperges enkele lepeltjes pasta.

• Dien onmiddellijk op.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij. Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer. | 55175 keer gezien | 7 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=307