Waar vandaan: Culinair > Recepten > Kaassoufflé

Receptendatabank

Kaassoufflé culinair

45 min. Keuken: Frans Afdrukken
Kaassoufflé

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • 4 deciliter melk
  • 4 stuk(s) eieren
  • 40 gram bloem
  • 60 gram Vitelma Finesse
  • 100 gram Geraspte kaas

Voedingswaarde


Bereiding

• Smeer 4 kleine of 1 grote soufflévorm in met vetstof en strooi er wat geraspte kaas in.

• Draai de vormpjes rond zodat de kaas ook aan de wanden kleeft.

• Smelt de rest van de vetstof en roer er de bloem door.

• Giet de melk erbij en laat op een zacht vuur onder voortdurend roeren indikken.

• Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

• Laat de saus een beetje afkoelen.

• Splits ondertussen de eieren en roer de eierdooiers door de saus.

• Klop de eiwitten met een snufje zout zeer stevig op.

• Spatel de eiwitten door de saus en voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe.

• Giet in de vormpjes en plaats ze in een voorverwarmde oven van 180 °C. Reken 12 minuten gaartijd voor de kleine vormpjes en 25 minuten voor één grote soufflé.


Extra / Tip


Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij. Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer. | 34402 keer gezien | 6 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=320