Receptendatabank
Kaassoufflé
45 min. | Keuken: Frans | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper en zout
- nootmuskaat
- 4 deciliter melk
- 4 stuk(s) eieren
- 40 gram bloem
- 60 gram Vitelma Finesse
- 100 gram Geraspte kaas
Voedingswaarde
Bereiding
• Smeer 4 kleine of 1 grote soufflévorm in met vetstof en strooi er wat geraspte kaas in.
• Draai de vormpjes rond zodat de kaas ook aan de wanden kleeft.
• Smelt de rest van de vetstof en roer er de bloem door.
• Giet de melk erbij en laat op een zacht vuur onder voortdurend roeren indikken.
• Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
• Laat de saus een beetje afkoelen.
• Splits ondertussen de eieren en roer de eierdooiers door de saus.
• Klop de eiwitten met een snufje zout zeer stevig op.
• Spatel de eiwitten door de saus en voeg beetje bij beetje de geraspte kaas toe.
• Giet in de vormpjes en plaats ze in een voorverwarmde oven van 180 °C. Reken 12 minuten gaartijd voor de kleine vormpjes en 25 minuten voor één grote soufflé.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij. Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer. | 34402 keer gezien | 6 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=320