Waar vandaan: Culinair > Recepten > Appelmoes met kaneel en speculaas

Receptendatabank

Appelmoes met kaneel en speculaas culinair

Caloriearm Keuken: Belgisch Afdrukken

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1 eetlepel(s) Vitelma Finesse
  • 1 eetlepel(s) kandijsuiker
  • 1 mespunt kaneelpoeder
  • 2 eetlepel(s) suiker
  • 2 eetlepel(s) gesmolten pure chocolade
  • 2 stuk(s) appel
  • 2 stuk(s) speculaaskoekjes
  • 3 eetlepel(s) water
  • 4 eetlepel(s) magere plattekaas

Voedingswaarde

1 portie = 1/4 / kcal 141

Bereiding

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in stukken.

Stoof ze aan in de vetstof. Voeg er wat water bij en laat garen tot u appelmoes krijgt.

Voeg er op het laatste moment de suiker bij.

Meng de plattekaas met het kaneelpoeder en de kandijsuiker.

Verbrijzel de speculaaskoekjes tot grof kruim.

Serveer de appelmoes ijskoud met de plattekaas.

Bestrooi met het speculaaskruim en besprenkel met de chocolade.

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 3705 keer gezien | 2 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=33