Receptendatabank
Boekweitblini’s met spek en gerookte zalm
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 ei
- peper van de molen
- 1 deciliter Alpro soya Drink Nature
- 2 eetlepel(s) Vitelma Finesse
- 4 eetlepel(s) zure room
- 4 eetlepel(s) zalmeitjes
- 4 plakje(s) gerookte zalm
- 4 tak(je) dille
- 100 gram boekweitmeel
- 200 gram gerookt spek
Voedingswaarde
Bereiding
• Snijd het spek in zeer fijne reepjes en leg ze in een bodempje lauw water.
• Breng het water aan de kook en laat het spek 1 minuut garen.
• Giet af en laat de reepjes afkoelen.
• Roer een glad deegje van het ei, de melk en het meel.
• Voeg het spek toe.
• Bak van het spekdeeg 4 middelgrote blinis in de hete vetstof.
• Houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie.
• Schik ze op de borden en versier ze met de zalmplakjes.
• Leg er een lepel zure room naast en versier met de viseitjes.
• Werk de borden eventueel verder af met dille en versgemalen peper of zet de pepermolen op tafel.
Extra / Tip
TIP – Om alle smaken tot hun recht te laten komen, haal je de zalm best 30 minuten op voorhand uit de koelkastWaardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer | 80416 keer gezien | 3 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=346