Waar vandaan: Culinair > Recepten > Boekweitblini’s met spek en gerookte zalm

Receptendatabank

Boekweitblini’s met spek en gerookte zalm culinair

Keuken: Belgisch Afdrukken
Boekweitblini’s met spek en gerookte zalm

Boodschappenlijstje

Voor 4 personen heb je nodig:

Voedingswaarde


Bereiding

• Snijd het spek in zeer fijne reepjes en leg ze in een bodempje lauw water.

• Breng het water aan de kook en laat het spek 1 minuut garen.

• Giet af en laat de reepjes afkoelen.

• Roer een glad deegje van het ei, de melk en het meel.

• Voeg het spek toe.

• Bak van het spekdeeg 4 middelgrote blinis in de hete vetstof.

• Houd ze warm onder een stuk aluminiumfolie.

• Schik ze op de borden en versier ze met de zalmplakjes.

• Leg er een lepel zure room naast en versier met de viseitjes.

• Werk de borden eventueel verder af met dille en versgemalen peper of zet de pepermolen op tafel.



Extra / Tip

TIP – Om alle smaken tot hun recht te laten komen, haal je de zalm best 30 minuten op voorhand uit de koelkast

Waardering

culinair culinairculinair culinairculinairculinair culinairculinairculinairculinair culinairculinairculinairculinairculinair

Reacties (0)

Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer | 80416 keer gezien | 3 waarderingen

Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=346