Receptendatabank
Curry van kip met banaan
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- peper en zout
- 1 kip, in stukken gesneden
- 2 eetlepel(s) currypoeder
- 2 eetlepel(s) room
- 4 deciliter kippenbouillon
- 4 stuk(s) bakbananen, gepeld en in tweeën gesneden
- 4 tak(je) uien, gepeld en in ringen gesneden
- 6 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
Voedingswaarde
Bereiding
• Laat de kip in 4 eetlepels hete olie bruinen.
• Haal de kip uit de pot en doe hier de uien en de kerrie in.
• Giet de room en de bouillon erbij en roer om.
• Leg de kip er weer bij, breng op smaak met peper en zout en dek af.
• Laat alles gedurende 25 minuten op een zacht vuur garen.
• Bak ondertussen de banaan in de rest van de olie goudgeel.
• Schik de kip op een schotel of op de borden en werk af met de gebakken bananen.
Extra / Tip
Je kunt het kerriepoeder vervangen door paprikapoeder en het gerecht verder afwerken met spekjes.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Véronique De Meyer | 115885 keer gezien | 6 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=362