Receptendatabank
Oesters in citroenverbena
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- kervel
- 1 deciliter witte wijn
- 1 eetlepel(s) honing
- 1 mespunt fijngehakte gember
- 2 blaadje(s) gelatine
- 12 stuk(s) platte oesters
- 15 centiliter groentenbouillon
- 20 blaadje(s) citroenverbena
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 67
Bereiding
Vang het sap van de oesters op en meng het met de wijn en de groentebouillon.
Zet op een licht vuurtje en voeg er de blaadjes citroenverbena bij. Laat gedurende
30 minuten trekken.
Voeg er de geweekte gelatine bij en giet door een zeef. Zet het mengsel koud weg.
Haal de oesters uit hun schelp.
Leg wat gelei van citroenverbena in de schelp en leg de oester er weer op.
Versier met wat kervel en serveer.
Extra / Tip
TIP
Indien de citroen verbena niet verkrijgbaar is gebruik dan citroenmelisse, dit is iets minder uitgesproken van smaak.
WEETJE
Je kan de oesters door de vishandelaar laten openen en nog een halve dag bewaren tot gebruik.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 2275 keer gezien | 3 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=54