Receptendatabank
Alpro soya Filet met spaghetti en paddenstoelen
20 min. |
Cholesterolarm Vegetarisch |
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- zout en versgemalen peper
- dressing naar keuze
- 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
- 1 eetlepel(s) bieslook
- 1 pak(je) Alpro soya Filets ( Licht of pittig gekruid)
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 eetlepel(s) Alpro soya Cuisine
- 6 stuk(s) kerstomaatjes, gehalveerd
- 100 gram shii-takes (Japanse paddenstoelen)
- 100 gram fijngesneden jonge bladsla
- 150 gram champignons
- 200 gram spaghetti
Voedingswaarde
Bereiding
- Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af en
laat uitlekken.
- Maak de champignons en shiitakes schoon met keukenpapier, verwijder de steeltjes uit de shiitakes en snijd de paddenstoelen in plakjes.
- Pel en snipper de knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een
hapjespan en fruit de paddenstoelen met de knoflook op hoog vuur, tot de
paddenstoelen goudbruin zijn. Schep er de Alpro soya Cuisine en de kruiden
door. Verhit nog 1 minuut. Breng de saus op smaak met zout en peper.Meng de
spaghetti door de saus.
- Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de Alpro soya Filets in 2 à 3 minuten per kant goudbruin.
- Serveer de filets met de spaghetti en de bladsla met kerstomaatjes en dressing.
Extra / Tip
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard uitgeverij. Receptuur Michel en Véronique De Meyer. | 28673 keer gezien | 19 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=382