Receptendatabank
Balletjes in tomatensaus
Caloriearm | Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 4 personen heb je nodig:
- 1 ui
- PH Mix de Provence-molentje
- 1 eiwit
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 2 eetlepel(s) tomatenpuree
- 2 eetlepel(s) bloem
- 2 eetlepel(s) PH Italian Mix
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 deciliter water
- 400 gram kalfsgehakt (of mager gehakt bijvoorbeeld van kip of varkensvlees)
- 500 gram tomaten
Voedingswaarde
1 portie = 1/4 / kcal 230
Bereiding
Meng het kalfsgehakt met het eiwit en kruid het rijkelijk met Provençaalse kruiden.
Rol balletjes van het gehakt en wentel ze in wat bloem.
Kook ze gaar in water.
Snijd de tomaten grof. Pel de ui en de knoflook en hak ze fijn.
Bak de tomaten aan in de olijfolie en voeg er de ui, de knoflook, de tomatenpuree en het water aan toe tot u een gebonden saus krijgt.
Mix het geheel en passeer door een zeef.
Voeg de Italian mix en de balletjes bij de saus.
Extra / Tip
Serveer de balletjes in tomatensaus met volkorenspaghettiWaardering
Reacties (2)
Bron recept: Hartvriendelijk koken - Piet Huysentruyt. Voor meer recepten surf naar www.vitelma.be | 18415 keer gezien | 25 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=133