Receptendatabank
Stoofpot van Mechelse koekoek
Keuken: Belgisch | Afdrukken |
Boodschappenlijstje
Voor 6 personen heb je nodig:
- peper en zout
- sap van 1 citroen
- 1 fles rode wijn
- 1 stuk(s) Mechelse koekoek, in stukken gesneden
- 1 stuk(s) preistengel, in ringetjes gesneden
- 2 eetlepel(s) bloem
- 2 stuk(s) laurierblaadjes
- 2 stuk(s) uien, gepeld en versnipperd
- 2 stuk(s) tomaten, gepeld en ontpit
- 2 stuk(s) wortelen, geschraapt en in stukjes gesneden
- 2 teentje(s) knoflook, gepeld en gesnipperd
- 2 tak(je) peterselie
- 4 eetlepel(s) gehakte peterselie
- 4 eetlepel(s) Vandemoortele olie Culinaire
- 200 gram champignons
- 200 gram spekblokjes
Voedingswaarde
Bereiding
Leg de kip in de wijn. Voeg uien, wortelen, prei, laurier en knoflook toe.
Breng op smaak met peper, zout en peterselie en zet 24 uur koel.
Haal de kip uit de wijn en laat ze aan alle kanten bruinen in de olie.
Strooi de bloem erover, doe de rest van de marinade erbij en dek af.
Laat alles gedurende 30 minuten op een zacht vuur sudderen.
Doe er dan de tomaten bij en laat alles verder garen.
Bak ondertussen de spekjes in een antiaanbakpan zonder vetstof en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Bak de champignons met 2 eetlepels kookvocht van de kip en het citroensap en houd ze warm.
Haal de kip uit de pot en schik ze op een voorverwarmde schotel. Garneer met de spekjes, de champignons en de gehakte peterselie.
Giet de saus door een vergiet, lepel er een beetje van over de kip en dien de rest apart op.
Extra / Tip
Maak deze bereiding een dag op voorhand voor nog meer smaak.
Waardering
Reacties (0)
Bron recept: Copyright Standaard Uitgeverij . Receptuur en foto's Michel en Vιronique De Meyer | 10888 keer gezien | 7 waarderingen
Rechtstreekse link naar dit recept:
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?recept=361