Recepten volgens datum toegevoegd (laatste 30)
http://http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/
Dit zijn de laatste 30 recepten volgens datum toegevoegdnl2024-03-29T14:03:02ZPreistamppot met paprika en spekjes
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=1&count=1&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzg1IjtzOjM6InBvcyI7aToxO3M6NDoicGFnZSI7aToxO30=
Snijd de aardappels in stukken en kook ze in circa 13 minuten gaar. Bak de spek knapperig in een droge koekenpan. Snijd de prei in ringen en was deze. Snijd de paprika's in grove sstukken. Bak de2010-01-19T12:50:58ZGroene koolstamppot met chilinoten
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=1&count=2&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzg0IjtzOjM6InBvcyI7aToyO3M6NDoicGFnZSI7aToxO30=
Snijd de aardappels in stukken. Snijd of schaaf de kool in repen. Kook de aardappels met groene kool erop in een bodem water afgesloten in circa 20 minuten gaar.Giet de groente af en stamp deze2010-01-19T12:38:53ZAlpro soya Nuggets met kruidige Yofu-dip
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=1&count=3&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzgzIjtzOjM6InBvcyI7aTozO3M6NDoicGFnZSI7aToxO30=
Snijd de abrikozen zeer fijn. Meng de stukjes abrikoos doorde Yofu en voeg er de knoflook en de koriander bij. Breng op smaak met zout enpeper. Snijd het Turkse brood in repen en2008-12-19T15:43:45ZAlpro soya Filet met spaghetti en paddenstoelen
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=1&count=4&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzgyIjtzOjM6InBvcyI7aTo0O3M6NDoicGFnZSI7aToxO30=
Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water. Giet af enlaat uitlekken. Maak de champignons en shiitakes schoon met keukenpapier,verwijder de steeltjes uit de shiitakes en snijd de2008-12-19T15:28:46ZAlpro soya Filets met roergebakken spinazie en Italiaanse krieltjes
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=1&count=5&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzgxIjtzOjM6InBvcyI7aTo1O3M6NDoicGFnZSI7aToxO30=
Laat de zongedroogde tomaten uitlekken, dep ze droog en snijdze vervolgens in reepjes. Pel de knoflook. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin deaardappeltjes met de2008-12-19T15:15:12ZKip met kokos in de wok
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=1&count=6&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzgwIjtzOjM6InBvcyI7aTo2O3M6NDoicGFnZSI7aToxO30=
Verhit de olie in de wok. Doe er de uien, de knoflook en de gember bij enroerbak alles 1 minuut.Voeg dan de kip toe en roerbak gedurende 4 minuten.Meng de yoghurt met de2008-12-19T14:38:51ZZwaardvis op Siciliaanse wijze
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=1&count=7&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzc4IjtzOjM6InBvcyI7aTo3O3M6NDoicGFnZSI7aToxO30=
Breng de bloem op smaak met peper en zout en haal er de vis door. Bak de vis in de warme olie gedurende 2 minuten aan alle kanten. Giet er dan de wijn, de kappertjes en de uiensnippers bij.2008-05-29T11:06:52ZZuppa inglese
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=1&count=8&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzc3IjtzOjM6InBvcyI7aTo4O3M6NDoicGFnZSI7aToxO30=
Klop deeierdooiers met suiker op tot een lichtgele mousse. Roer dekokende melk erdoor en laat dit au bain-marie onder voortdurend roeren dikkerworden. Laat hetmengsel 20 minuten2008-05-29T10:58:50ZTiramisu
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=1&count=9&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzc2IjtzOjM6InBvcyI7aTo5O3M6NDoicGFnZSI7aToxO30=
Voeg de amaretto bij de koffie. Dompel voldoendekoekjes in de koffie en schik ze in een schotel zodat de hele bodem bedekt is. Scheid de eierdooiers van de eiwitten. Klop de eierdooiers2008-05-29T10:52:12ZPenne met zongedroogde tomaten en mozzarella
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=1&count=10&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzc1IjtzOjM6InBvcyI7aToxMDtzOjQ6InBhZ2UiO2k6MTt9
Verhit de helft van de olie en stoof er de uien, de knoflook en de gedroogde tomaten ingedurende 2 minuten. Voeg de versetomaten en de olijven toe. Dek af en laat allesop een2008-05-29T10:44:53ZPasticcia
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=2&count=1&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzc0IjtzOjM6InBvcyI7aToxO3M6NDoicGFnZSI7aToyO30=
Kook de macaronibeetgaar, giet hem af, laat hem goed uitlekken en roer er dan 4 eetlepelsolijfolie door. Stoof de ui en deknoflook in de resterende olie en bak er het vlees in .2008-05-29T10:32:43ZPasta met basilicum
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=2&count=2&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzczIjtzOjM6InBvcyI7aToyO3M6NDoicGFnZSI7aToyO30=
Kook depasta beetgaar in water. Stoof ondertussen de uiensnippers in de olie gedurende 1minuut aan. Voeg er dande ansjovisfilets en de kappertjes bij en roerbak gedurende 1 minuut.2008-05-29T09:03:49ZKwartels met druiven
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=2&count=3&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzcyIjtzOjM6InBvcyI7aTozO3M6NDoicGFnZSI7aToyO30=
Warm 8 eetlepelsolie op en braad de kwartels aan alle kanten aan. Voeg er dan de wittewijn bij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Dek af en laat dit12 minuten op een2008-05-29T08:58:24ZKalfslever op Venetiaanse wijze
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=2&count=4&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzcxIjtzOjM6InBvcyI7aTo0O3M6NDoicGFnZSI7aToyO30=
Verhit 8 eetlepelsolijfolie in een pan en stoof er de uienschijven in aan gedurende 3 minuten. Voeg er dan de tijmen de wijn bij en breng verder op smaak met peper en zout. Dek af en2008-05-29T08:51:32ZKaas en spinazietaart
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=2&count=5&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzcwIjtzOjM6InBvcyI7aTo1O3M6NDoicGFnZSI7aToyO30=
Schik het bladerdeegin een taartvorm en prik er met een vork gaatjes in. Warm de olie in een pan op en voeg er de spinazie bij. Dek af en doofhet vuur. Roer na 1 minuutdoor de2008-05-29T08:44:53ZGegratineerde venkel
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=2&count=6&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzY5IjtzOjM6InBvcyI7aTo2O3M6NDoicGFnZSI7aToyO30=
Leg devenkelstukken 3 minuten in kokend water. Laat ze goed uitlekken. Smeer eenovenschotel in met olijfolie en schik er de stukken venkel in. Meng debeide kaassoorten en verdeel ze2008-05-29T08:38:02ZCanneloni met courgettes en geitenkaas
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=2&count=7&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzY4IjtzOjM6InBvcyI7aTo3O3M6NDoicGFnZSI7aToyO30=
- Kook de lasagnevellen beetgaar en leg ze op een theedoek. - Stoof ondertussen decourgettes met de uiensnippers in de boter gedurende 5 minuten. - Roer de geitenkaas en de tijm erdoor.2008-05-29T08:30:53ZBrood met olijven en marjolein
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=2&count=8&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzY3IjtzOjM6InBvcyI7aTo4O3M6NDoicGFnZSI7aToyO30=
Los de gistop in een bodempje water. Giet debloem op een werkvlak en maak in het midden een kuiltje. Giet in ditkuiltje de gist, de rest van het water en het zout. Kneed2008-05-29T08:19:09ZMosselconsommé
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=2&count=9&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzY2IjtzOjM6InBvcyI7aTo5O3M6NDoicGFnZSI7aToyO30=
- Breng de fond aan de kook met de ui en de selderij. laatalles gedurende 2 minuten op een matig vuur koken. - Voeg demosselen toe, dek af en laat het geheel gedurende 1 minuut2008-05-29T07:58:28ZIndische kalkoenbrochettes
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=2&count=10&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzY1IjtzOjM6InBvcyI7aToxMDtzOjQ6InBhZ2UiO2k6Mjt9
Meng de sjalotten, de knoflook, de gember, de koriander met de sojasaus en deolie.Leg er het vlees in en laat het 20 minuten marineren.Steek dan de stukjes vlees op spiesjes en gril2008-05-28T20:43:37ZDuifjes met erwtjes
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=3&count=1&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzY0IjtzOjM6InBvcyI7aToxO3M6NDoicGFnZSI7aTozO30=
Laat de duifjes in 4 eetlepels hete olie aan alle kanten bruinen, schep ze uitde pot en giet de olie weg.Doe dan de spekreepjes en de zilveruitjes in de pot en bak het spek op eenmatig2008-05-28T20:36:53ZParelhoen met frambozenbiersaus
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=3&count=2&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzYzIjtzOjM6InBvcyI7aToyO3M6NDoicGFnZSI7aTozO30=
Breng de kaasjes op smaak met peper en zout en vul er de parelhoenders mee.Breng deze verder op smaak met peper en zout en wrijf ze met de Vitelma Finesse in.Leg ze in een2008-05-28T20:28:12ZCurry van kip met banaan
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=3&count=3&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzYyIjtzOjM6InBvcyI7aTozO3M6NDoicGFnZSI7aTozO30=
Laat de kip in 4 eetlepels hete olie bruinen.Haal de kip uit de pot en doe hier de uien en de kerrie in.Giet de room en de bouillon erbij en roer om.Leg de kip er weer bij,2008-05-28T20:21:16ZStoofpot van Mechelse koekoek
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=3&count=4&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzYxIjtzOjM6InBvcyI7aTo0O3M6NDoicGFnZSI7aTozO30=
Leg de kip in de wijn. Voeg uien, wortelen, prei, laurier en knoflook toe.Breng op smaak met peper, zout en peterselie en zet 24 uur koel.Haal de kip uit de wijn en laat ze aan alle2008-05-28T20:14:01ZKippenbouten met wijn
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=3&count=5&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzYwIjtzOjM6InBvcyI7aTo1O3M6NDoicGFnZSI7aTozO30=
Laat de kippenbouten aan alle kanten bruinen in de warme olie.Haal de bouten uit de pot en stoof er dan de ui en de sjalotten in aan.Voeg de wijn, de bouillon, de olijven, de tomaten2008-05-28T19:59:01ZGegrilde kuikens met citroen en knoflook
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=3&count=6&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzU5IjtzOjM6InBvcyI7aTo2O3M6NDoicGFnZSI7aTozO30=
Voorde saus:4teentjes gehakte knoflook2dl olijfoliesapvan 2 citroenen , maak hiervan een marinade.Halveer de kuikens.Meng de rest van het citroensap met de2008-05-28T19:37:15ZWinterse hamburger met rösti van aardappelen en pompoen
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=3&count=7&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzU4IjtzOjM6InBvcyI7aTo3O3M6NDoicGFnZSI7aTozO30=
Pel de ui en snipper hem zeer fijn. Pel derode ui en snijd hem in zeer fijne plakjes. Rasp de daikon. Breng het gehakt op smaak met de ui, 1 ei,de peterselie, het broodkruim en de2008-05-28T19:25:29ZStamppot met boerenkool en spek
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=3&count=8&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzU3IjtzOjM6InBvcyI7aTo4O3M6NDoicGFnZSI7aTozO30=
Pel de uien en snijd ze grof. Was deboerenkool en snipper ze fijn. Doe de aardappelen met de uien in een poten giet de sojamelk erbij. Voeg water toe tot de aardappelen netonderstaan2008-05-28T19:16:05ZStoofpot van konijn met savooiekool
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=3&count=9&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzU2IjtzOjM6InBvcyI7aTo5O3M6NDoicGFnZSI7aTozO30=
Snipper de savooiekool fijn. Pel de uienen snipper ze fijn. Schraap de wortelen en snijd ze in blokjes. Fruit de ui in de olie in een kookpot. Voeg de kool en de tijm toe. Roerbak2008-05-28T19:07:47ZSpruitjes met kastanjes
http://www.seniorennet.be/Pages/Culinair/detail.php?page=3&count=10&source=YTo0OntzOjg6ImdldF90eXBlIjtzOjM6ImR2dCI7czo2OiJyZWNlcHQiO3M6MzoiMzU1IjtzOjM6InBvcyI7aToxMDtzOjQ6InBhZ2UiO2k6Mzt9
Spoel de spruitjes en verwijder debuitenste blaadjes indien nodig. Stoom ze beetgaar en spoel ze onder koud wateraf. Pel de uien en snipper ze fijn. Fruit de ui in de vetstof.2008-05-28T18:59:53Z