Waar vandaan: Actueel >

Actueel - Oorlog tussen webmasters?

Archief

De nominatie van Pascal Vyncke als “De Grootste Belg” is bij minstens één collega webmaster in het verkeerde keelgat geschoten, de webmaster van de krant “De Standaard”. Samen met een zogenaamde “onderzoekscommissie” heeft hij verhalen, verzinsels, insinuaties en halve waarheden de wereld ingestuurd via zijn weblog op De Standaard.

Niets ergs natuurlijk, zolang het ludiek blijft. Maar wanneer in het programma op Radio 1 verwezen wordt naar “een onderzoek uitgevoerd door De Standaard” is het hek volledig van de dam. Zelfs andere kranten nemen te goeder trouw het artikel (zo goed als letterlijk) over.

Het heeft leuke (??) vervolgverhaaltjes opgeleverd voor sommige lezers althans, terwijl velen de wenkbrauwen fronsten om dergelijke “verhalen” in een krant als De Standaard te moeten lezen. Een opgeblazen non-event. Een onbekend iemand die oproept om op een voor velen onbekende jongeman Pascal Vyncke te stemmen als “grootste Belg”. Een oproep die door velen die hem wél kenden onmiddellijk positief beantwoord werd. Alles volgens het reglement. Toch ontaardde deze ludieke actie in een ware hetze toen ook andere kranten, waarvan algemeen aangenomen wordt dat zij aan eerlijke berichtgeving doen, dit “verhaal” gewoon overnamen.
SeniorenNet werd beticht van zich “goed doel” te noemen, wat we nooit verklaard hebben. SeniorenNet is gratis, we willen enkel de béste website maken voor actieve 50-plussers en staan klaar voor onze bezoekers, niets meer en niets minder.
Pascal Vyncke, webmaster van www.SeniorenNet.be wordt aan de schandpaal genageld als de eerste beste crimineel en de actieve 50-plussers als seniel bestempeld.

Wie is BelleBeest69 ??

BelleBeest69 is de schuilnaam van Bart Van Belle die hij gebruikt om zijn boodschap op www.SeniorenNet.be te slijten en de SeniorenNet bezoekers naar zijn website te brengen. Hij werkt voor De Standaard en is webmaster van De Standaard On-Line. Hij verzorgt een weblog(je) over “De Grootste Belg”.

Wie is toch die Bart Van Belle die er in slaagt om op enkele dagen tijd zijn bezoekersaantallen te verdriedubbelen door het forum van www.seniorennet.be te overrompelen met reclame voor zijn schrijfsels.

Kwatongen beweren dat een goede redacteur nooit webmaster zou zijn bij De Standaard On-Line en dat we dus alles met een flinke korrel zout moeten nemen. Wij gaan niet zo ver waarschijnlijk is dit maar een uit de hand gelopen grap en is zijn sensatiehonger enkel het gevolg van de prestatiedruk omdat hij zoveel mogelijk bezoekers op zijn blog moet (wil) krijgen…

Vanwaar de keuze BelleBeest69?

Dat Belle verwijst naar zijn familienaam (Bart Van Belle) lijkt ons logisch. Dat hij 69 jaar is betwijfelen we, gezien zijn ”zielige manier van schrijven” (citaat van hemzelf)en dus menen we te mogen besluiten e dat hij geboren is in 69 en dus 36 jaar is. Inderdaad misschien de leeftijd dat ze niets van 50plussers begrijpen, maar vergeef het hem: hij heeft nog veel te leren.

BelleBeest zou kunnen verwijzen naar het bekende verhaal van “Belle en het Beest”. Bij nader inzien lijkt ons dat weinig waarschijnlijk vermits Belle een intelligente schoonheid is.

Vanwaar het gekozen achtervoegsel beest. Is Bart Van Belle een beest ?
Volgens Van Daele is “beest”: een onhebbelijk, onbeschoft (lomp) of zich redeloos (= het verstand niet gebruikend) gedragend mens. Vermits Van Daele als zeer betrouwbare bron mag gerekend worden, houden wij het bij dit laatste.

Hopelijk wordt nu alles terug ernstig, een grap kan nu eenmaal ongekende proporties aannemen.
We wensen hier verder geen energie meer in te steken.  Laat ons verder bouwen aan SeniorenNet.be!



Jean-Pierre Vyncke

 

 

rss