Waar vandaan: Homepage > Special

Publireportage

Kom 's avonds beter tot rust met deze tips.

Weet je nog dat je het rustiger aan zou doen na je zestigste? Gegarandeerd is dit niet het geval, want senioren hebben het vandaag drukker dan ooit! Hoe combineer je anders de zorg voor de kleinkinderen, de uitstapjes met vrienden, je hobby’s en reizen, al die leuke fietstochtjes en wandelingen en je lidmaatschap van die vereniging?

Het gevolg van zo’n druk dagschema is dat je vaak nog boordevol energie zit wanneer het tijd is om naar bed te gaan. En dat is altijd nefast voor je nachtrust. Daarom geven wij je een aantal bruikbare tips om ’s avonds beter tot rust te komen, waarna je kunt genieten van een deugddoende slaap.

Bouw je ritme af

Vanaf twee uur vóór het slapengaan kan je het beter wat rustiger aan doen. Ook uitgebreid eten en drinken laat je beter achterwege. Zo kunnen je lichaam en geest zich helemaal voorbereiden op de nacht.

Lees nog even

Creëer een rustig plekje in huis waar je je kan terugtrekken in een gezellige zetel met een boek, een krant of een tijdschrift. Zo vergeet je de drukte van de dag. Bovendien werkt lezen rustgevend. Als de lettertjes beginnen te dansen voor je ogen, is het hoog tijd om naar bed te gaan.

Neem een bad of douche

Niets zo ontspannend als je lichaam dat omhuld wordt door de warmte van het water. De stress valt in een mum van tijd van je af, waarna je klaar bent om de nacht aan te vatten.

Drink een kopje kruidenthee

Kamille, lavendel, valeriaan, munt, passiebloem …, van talloze soorten kruidenthee is bekend dat ze je tot rust laten komen. Probeer gerust welke soort het best werkt bij jou, ze zijn allemaal even lekker!

Creëer regelmaat

Het helpt om elke dag omstreeks hetzelfde tijdstip te gaan slapen en ook ’s morgens op hetzelfde uur op te staan. Lang uitslapen en een dutje overdag zijn geen aanraders.

Zorg voor een aangename slaapkamer

In je slaapkamer moet je je behaaglijk voelen. Verlucht ze grondig, zorg voor gedimd licht en kies een bedsysteem (bed, matras en kussen) dat perfect afgestemd is op jouw slaapgewoonten.

Kies een natuurlijk alternatief

Biocure® Spirit LA kan je helpen om gemakkelijker de slaap te vatten, door de aanwezigheid van Ashwagandha en Groene thee.

Withania somnifera of Ashwagandha staat al eeuwenlang bekend om zijn rustgevende werking, waardoor het helpt een betere nachtrust te vinden. Het kruid heeft ook een positief effect op de hersenen. Camellia sinensis (Groene theeplant) bevat op zijn beurt veel antioxidanten. De extracten zorgen ook voor een algemeen gevoel van welbehagen.


Dankzij de speciale structuur van de tabletten komen de stoffen geleidelijk in je lichaam vrij, waardoor ze minstens acht uur effect hebben. Bovendien is het gamma van Biocure® speciaal afgestemd op jouw behoeften én leeftijd of levensfase. Je apotheker vertelt je er graag alles over.

Biocure® vitaminekuren zijn er ook voor andere doelgroepen:

Biocure® Focus LA helpt volwassenen om beter met tijdelijke stress en een hoge werkdruk om te gaan, door de aanwezigheid van Ashwagandha, Rhodiola rosea en magnesium*.

Biocure® Smart LA helpt uw jonge kleinkinderen om beter bij de les te blijven door het aanwezige ijzer*.

Biocure® Intellect LA ondersteunt het concentratievermogen van uw studerende kleinkinderen door het ijzer dat erin zit*.

*Ashwagandha ontspant het lichaam, ondersteunt een rustgevende slaap en brengt innerlijke rust. Rhodiola rosea (Rozenwortel) helpt bij kortstondige stress en draagt bij tot een optimale mentale en cognitieve activiteit. Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel en de spieren. IJzer draagt bij tot de normale verstandelijke ontwikkeling van kinderen en de normale cognitieve functie.
De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden. Een voedingssupplement mag niet als vervanging van een gevarieerde en evenwichtige voeding en van een gezonde levensstijl worden gebruikt. Buiten het bereik van kinderen bewaren.

WEB/PUB/0135/001/2015-02